Leiebil i Harstad / Narvik Lufthavn

1828951

Både Harstad og Narvik er to av byene i Nord-Norge som både av turister og innfødte beskrives som «perler», og enda en ting de to byene har til felles er at de ligger midt imellom flyplassen Harstad / Narvik Lufthavn. Selv om Narvik har en egen lufthavn, Framnes, så benyttes denne kun av Widerøe, mens Harstad / Narvik Lufthavn er den «internasjonale lufthavnen» i dette distriktet. Det er en populær utgangsdestinasjon for de som vil oppleve Nord-Norge, Narvik, Harstad og kanskje til og med Lofoten.

Siden Harstad / Narvik Lufthavn ligger et stykke fra disse tettstedene og byene, så er leiebil stort sett det beste alternativet for å ta seg videre fra flyplassen. Heldigvis så finnes de fleste leiebilselskaper på Evenes (flyplassens «andre» navn). Vi anbefaler også at du sjekker prisene hos følgende selskaper: Budget.no, Leiebilguiden: Harstad samt Bilutleie24.no – Harstad/Evenes.

Kjøretips i Harstad / Narvik Lufthavn

Fra Harstad / Narvik Lufthavn kan du ta deg til nær sagt hvor som helst i Nord-Norge, og det er også et greit utgangspunkt for deg som vil besøke Lofoten. Veistandarden er stort sett grei i områdene rundt flyplassen, i alle fall etter «Nordnorsk standard». Du må uansett være forberedt på mye fjell og svinger, en del broer og tunneler og kanskje en ferge eller to i ny og ne alt avhengig av hvor du skal reise. Det er i alle fall ikke mangel på kjøreruter, enten du skal til Lofoten i vest, Harstad i Nord eller Narvik i øst.

Her leier du bil i Harstad / Narvik Lufthavn

Man kan bruke kollektivtransport for å ta seg til enten Harstad (5 mil) eller Narvik (7 mil), men det enkleste er helt klart leiebil. Bilutleie på Harstad / Narvik Lufthavn er uproblematisk, og både Avis, Hertz, Budget og Sixt tilbyr leiebil fra flyplassen. De fleste lar deg også levere bilen ved andre lokasjoner, for eksempel i Harstad eller Narvik dersom du har andre planer for reisen videre.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Når du lander på Harstad / Narvik Lufthavn så har du alle muligheter for å få en fin ferie. «Verdens vakreste sted», altså Lofoten, ligger vest for lufthavnen. Her kan man for eksempel kjøre til populære Svolvær (omtrent 2 timers kjøretur), eller helt til spissen av Lofotøyene – nærmere bestemt Moskenes. Derfra kan ferden gå videre til Nordlandshovedstaden Bodø med ferge.

Andre muligheter er å besøke den historierike byen Narvik, som blant annet spilte en viktig rolle under andre verdenskrig og som har mange minner fra det. Også Troms-byen Harstad er et populært turistmål om sommeren, og det er den nærmeste større byen i forhold til flyplassen Evenes (omtrent 40 minutter med bil).