Kan man få et forbrukslån på dagen?

money tranzaction between two men

Å låne penger på dagen er noe mange banker i dag reklamerer for at de kan tilby deg, men hvor realistisk er egentlig dette? Når man skal låne penger så er det sannsynligvis fordi man trenger de så snart som mulig, og derfor ville det jo vært fantastisk om det hadde vært mulig å få et forbrukslån på dagen. Og på det innledende spørsmålet om man kan få et forbrukslån på dagen, så er det korte svaret ja – det kan man faktisk. Les videre for å finne ut hvordan!

Slik får du forbrukslån på dagen

I dagens moderne verden er tilnærmet ingenting umulig – i alle fall ikke det å skaffe seg et forbrukslån. Moderne teknologi gjør at søkeprosessen om et lån i stor grad er automatisert, slik at det bare tar noen få minutter å fullføre en søknad om et forbrukslån. Den eneste bremsen på et slikt lån vil da være den tiden det tar før pengene er satt inn på bankkontoen din, men i mange tilfeller vil dette være utført i løpet av en dag. Så lenge du søker om forbrukslån på dagen hos en moderne bank som oppgir at de har automatisk søknadsbehandling og effektiv utbetaling, så bør forbrukslån på dagen være realistisk.

Når du har fylt ut søknaden om et lån uten sikkerhet, så får du som regel svar innen få sekunder på om du får låne eller ikke. Hvis søknaden ble innvilget, så kan du signere søknaden direkte for mest effektiv behandling av utbetalingen. Hvis du søker om et forbrukslån tidlig på formiddagen, så er sjansene størst for at pengene kommer inn på konto allerede samme dag. Søker du etter klokken 16:00 så vil lånet uansett ikke være inne på konto før neste dag. Det beste alternativet er nok å legge inn søknaden på kvelden, og deretter våkne opp til at du har fått forbrukslånet inn på konto.

BankID for effektiv søknadsbehandling

En ting som er særdeles viktig når du trenger et forbrukslån på dagen, er at du bruker BankID når du søker om lånet. Hvis du ikke gjør dette, eller ikke har muligheten til å benytte deg av BankID, så kan du regne med flere ukers ventetid – både før du får svar på søknaden, og før pengene kommer inn på konto. Du er også avhengig av BankID for å signere på søknaden og identifisere deg over nettet, slik at det er bare å finne frem BankID-brikken først som sist.

Stort sett alle norske banker lar deg nå søke om forbrukslån på dagen gjennom BankID. Det som da skjer er at alle relevante opplysninger om deg automatisk blir innhentet, samtidig som det er en juridisk bindende signering og identifisering over nettet.

Andre tips for raskere utbetaling av forbrukslån

Hvis du vil hjelpe til litt på søknadsbehandlingen og utbetalingen, så gjør du det så enkelt som mulig for banken. For eksempel så søker du kun om lånesummer der inntekten din klart og tydelig kan beherske nedbetalingen. Summer under 50 000 viser seg ofte å være de summene som blir utbetalt raskest, og enkelte banker har faktisk en garanti om at de utbetaler lån under denne summen i løpet av en dag. Pass også på at alle opplysninger du fyller ut stemmer med det som står oppført i selvangivelsen, for banken vil alltid kontrollere dette – og da tar det lengre tid hvis en person må inn og kontrollere fordi systemet opplever forskjeller.