Informasjon om Santander forbrukslån

santander-logo

Santander er en verdenskjent bank som har filialer i flere titalls land over hele kloden, og som i mange år har vært en stor aktør også her hjemme i Norge. I 2014 ble banken enda større på det norske markedet, da de kjøpte opp den historiske GE Money Bank. Det gjør at Santander nå er en av de største tilbyderne av forbrukslån i Norge, med flere hundretusener av kunder. Her kan du søke om et gunstig forbrukslån med gode betingelser, uten at det er nødvendig å stille med sikkerhet. Dessuten kan du bruke lånepengene på akkurat hva du vil!

Renter og betingelser

Etter oppkjøpet av GE Money Bank så har Santander forbedret sitt forbrukslån med langt hyggeligere betingelser enn hva som var tilfellet tidligere. Den effektive renten nå går fra 11,90 til 17,90 prosent, men ligger i snitt på 14,90 prosent. Akkurat hvilken rente du får avhenger først og fremst av din egen inntekt/økonomi, og derfor kan den svinge i begge retninger når du først legger inn en søknad. Uansett så har Santander konkurransedyktige betingelser for sitt forbrukslån, noe du kjapt vil se dersom du sammenligner prisene med andre aktørers betingelser.

Det er altså ikke nødvendig med sikkerhet for å søke om forbrukslån fra Santander. Dette betyr at du søker på bakgrunn av inntekt. Maksimal lånesum hos Santander er noe lavere enn hva konkurrentene tilbyr, da maksimal lånesum er 350 000 kroner. Minste lån er 10 000 kroner, og nedbetalingstiden strekker seg fra 1 år til 15 år. Følgelig har du en fleksibel nedbetaling, og betalingsplanen kan som regel bestemmes i samråd med rådgiver hos Santander.

Søkekriterier

Santander har et lettfattelig søknadsskjema på nettsidene sine, der hele søkeprosessen er fullført på bare noen minutter. Signerer du med BankID sikrer du dessuten effektiv søknadsbehandling, med umiddelbart svar. Den eneste «ulempen» med forbrukslån fra Santander er at banken har relativt strenge søkekriterier sammenlignet med andre aktører i bransjen. Dette gjelder både aldersgrense og krav til inntekt, og de fullstendige kravene er som følger.

Du må være minst 25 år gammel for å søke om forbrukslån fra Santander. Dessuten må du ha en årsinntekt på minst 200 000 kroner (før skatt), uavhengig av hvor mye eller lite du skal låne. Du kan heller ikke søke dersom du ikke har bodd i Norge i minst 3 år, eller hvis du har betalingsanmerkninger/aktive inkassosaker. Til gjengjeld så er det disse strenge søkekriteriene som gjør at Santander kan tilby såpass gunstige betingelser som de faktisk gjør.